Kto by przypuszczał, że w takim małym ziarenku znajduje się tyle zależności?! Że podanie dobrego espresso wymaga wielkiej precyzji, umiejętności, doświadczenia i przede wszystkim "włożenia serca" w ogólnym przygotowaniu i podaniu dobrej filiżanki kawy?!
Moja przygoda z kawą rozpoczęła się na I roku studiów...Przygoda ta trwa do dziś, czasami z większą i mniejszą intensywnością. Kawa wprowadziła wiele rewolucji w moim życiu i tak jak kiedyś była mi całkiem obca i niespecjalnie uwzględniona w codziennym menu, obecnie jest mile widziana i nie wyobrażam sobie już, żeby nie było jej w moim życiu, bo grunt to dobry zastrzyk energii w atrakcyjnej, ogrzanej przed podaniem filiżance...
... która wymaga profesjonalnego przygotowania, by powstał idealny ekstrakt z espresso:
... bo przecież barista to zawód z pasją, a wszystko co powstaje z czystej pasji smakuje najlepiej!
Pozdrawiam,
xxx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że jesteś!