czwartek, 19 czerwca 2014

TartY daY.

Uwielbiam takie dni. Poranne pichcenie. Szycie. Zabawa kawą. Zabawa fotografią. Wymyślanie jakby to ustawić, przestawić, aby prezentowało to co chce przedstawić. Dla takich dni warto żyć! Bo to perełki, które wypełniają moje dni. A wyraz twarzy osoby próbującej moje ciacho - bezcenne!

Tarta z mascarpone, białą czekoladą i truskawkami:




Cicho: wszystkie składniki zagniatamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyciągnięciu, pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
140g mąki
120g masła
30g cukru
2 łyżki wody

Masa:
2 tabliczki czekolady białej (kąpiel wodna)
250g serka mascarpone (łączymy z białą czekoladą i wkładamy do lodówki do ostygnięcia)

Na ciasto kładziemy masę, a następnie dekorujemy truskawkami.
Smacznego!
paula


1 komentarz:

Dziękuję, że jesteś!